Vi kender det alle sammen, den næsten nye strik får en masse små "bolde" også kaldet pilling :-(

 

Pilling skyldes gnidning under slid, og selvom det kan forekomme i alle dele af trøjen, er de mest almindelige områder omkring albuerne, armhulerne, ærmerne, maven og trøjens sider, hvor tøjets hele tiden kommer i kontakt med trøjens krop.

 

Livet er for kort til uønskede bolde, og pilling er et meget komplekst fænomen. Pilling afhænger af mange faktorer, herunder brugerens handling - der er større chance for at pille generelt, hvis du er meget aktiv, eller om din strik kommer under slid konstant og kommer i kontakt med andre overflader, der har tendens til at forårsage slid, såsom at sidde for lange perioder ved et skrivebord.

 

Fordi pilling er så kompleks, kan ingen garantere, at det ikke sker, men der er en række måder at forhindre pilling på. Der er også metoder til at fjerne de små bolde, hvis de er blevet dannet.

 

Sådan forhindres pilling i brug.

  • Vend dit uldtøj på vrangen inden vask
  • Undgå at bruge en skyllemiddel
  • Prøv at minimere slid, når du har uldtøj på

 

For bedst muligt at undgå Pilling, skal din trøje helst opfylde dette:

  • Lange fibre
  • Højeste twist -faktor muligt, da du undgår ru overflade i garnet.
  • Brug garner så fine og glatte som muligt.

 

Sådan fjernes pilling på 3 nemme måder

  • Hvis der ikke er blevet dannet for mange bolde, kan de let fjernes i hånden. Dette bør gøres rutinemæssigt efter tørring.
  • En kam kan bruges til at fjerne boldene.

Små batteridrevne fnugaftagningsanordninger, der er kendt som enten “de-pillers” eller “stofbarbermaskiner”, de er billige og meget effektive til at fjerne fnugbolde, hvilket giver dit tøj et nyt udseende igen, men et godt råd er at være meget forsigtig og sørg endelig for at din strik ligger helt fladt, ellers er der stor risiko for at den skære hul i din trøje.

 

Se vores strik her.

 

 

Af Connoisseur .

Se alle blogs

"Superuld". Super 120, 150??De fleste har hørt om det, men hvad betyder det egentlig??

                     Et lækkert jakkesæt er resultatet af en harmonisk balance mellem kvalitet af stof og pasform - at vælge en metervare er lige s...