Et lækkert jakkesæt er resultatet af en harmonisk balance mellem kvalitet af stof og pasform - at vælge en metervare er lige så vigtigt som at vælge den rigtige skrædder. Hvis du er seriøs omkring dit tøj eller bare har en lille interesseret i tøj, har du højst sandsynligt hørt om udtrykket "Super Uld".

Men ved du, hvad det egentlig betyder?

"Super" grading system blev først oprettet af IWTO (International Wool & Textile Organisation). Deres mål var at give en klar ramme for at klassificere integritet og kvalitet af uld.

Det grading system kan bruges på uld metervarer, der er mindst 95% i renhed, med de ekstra 5% i henhold til inddragelse af andre materialer som f.eks. cashmere og silke.

Nedenfor er en tabel med Super sortering og deres tilsvarende uld fiber diameter.

     

Jo højere super nummer, jo tyndere fiber, jo højere tråd antal dermed finere metervare.

En højere "super" klasse, vil typisk være højere i pris i betragtning af finheden af uld fiberen. Jo finere metervare, jo mere overlegen finish, fleksibilitet og komfort. Når du køber et jakkesæt - er funktionalitet ret væsentligt. Der skal tages i betragtning; hvor ofte skal jakkesættet bæres? Hvilke sammenhæng skal jakkesættet bruges?

At have et jakkesæt skåret fra Super 200 kan vise sig at være et helt forkert valg ved regelmæssig brug - Super 200 ville være meget bedre for et jakkesæt, der kun bliver båret lejlighedsvis. Et jakkesæt skåret fra Super 100, 120 ville være holdbart, og et godt valg hvis behovet er et godt jakkesæt, som samtidig tåler daglig brug. Et lille tip, køb et par ekstra bukser hvis muligt. Bukserne bliver altid slidt ned før jakken, med ekstra bukser forlænger du dit jakkesæt´s levetid betragteligt.

Derfor vigtigt at have en en klar idé om, hvad du har brug for - hvad enten det er holdbarhed, lethed, krølle modstand, varme fastholdelse osv.

Selvfølgelig vil JK Mens Businesswear guide dig hvert skridt på vejen, og sikre at du vælger det rigtige jakkesæt, til den rigtige lejlighed!

Vi har ca. 2000 metervarer at vælge i mellem, med Made-to-Measure konceptet, hvilket betyder at de fleste opgaver klares, ligeledes ekstra bukser eller måske vest??

 

 

 

Af JK Businesswear

Se alle blogs

Hvad gemmer der sig i dit jakkesæt ?

Når man står og skal købe et jakkesæt, vil de fleste nok have fokus på det yderste lag, da det er det man ser og derfor naturligvis vigtigt. Men de...

Hvorfor "fnuller" min strik trøje ?

Vi kender det alle sammen, den næsten nye strik får en masse små "bolde" også kaldet pilling :-(   Pilling skyldes gnidning under slid, og selvom d...